23 Eylül 2014 Salı

MARAŞ ÇÖREĞİ

Bizim oaralarda Bayramda misafirlere hoşaf ile Maraş çöreği ikram edilir.

02 Mart 2012 Cuma 14:42
Bu haber 3811 kez okundu
MARAŞ ÇÖREĞİ
okyanushaber -->

Bizim oaralarda Bayramda misafirlere hoşaf ile Maraş çöreği ikram edilir. Biz küçükken çörek evlerde yoğrulur,fırına gönderilirdi.Bayram çöreğini yemek için bayramı sabırsızlıkla beklerdik.Çöreğin tuzlusuda olurdu şekerliside.Şimdi çörek yemek için bayramı beklemeye gerek kalmadı.Çörek heryerde her zaman satılır oldu.Artık o eski tadıda kalmadı ...Nerde o eski bayramlara döndü

Şimdi bu kadar anlattık. Canınız çörek çekti. Kahramanmaraş'ta çok uzak,nasıl gideceksiniz değil mi?Yolunuz Maraş'ada düşmez.Ah yazık size.Durun no panik!Stres yapmayın. İşte colanın  sırrı kadar gizli Maraş çöreğinin tarifi:

 Malzemeler:

 1 Kğ un,

 Yarım kğ tereyağ,(yarı tereyağ yarı margarin olabilir.)

 1 paket kabartma tozu,

 1 yemek kaşığıçörek otu,

 1 yemek kaşığı susam,

 Tuz yada şeker,(İsteğe bağlı)Tuzlu simit gibi olmalı tuz oranı

 Yeteri kadar süt.

 Yapılışı: Un, tereyağ (Oda sıcaklığında da olabilir ama genelde eritip hafif soğuduktan sonra eklenir.) tuz yada şeker,kabartma tozu,çörek otu,susam karıştırılır.Yumuşak bir hamur oluncaya kadar süt ilave edilir.Küçük parçalara ayrılarak merdane ile açılır.Üzeri çatalla çizilir.160-180 derecede üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirilir.Sonra afiyetle yenir.Denemeye değer bir tatdır. En önemli özelliği uzun süre saklanabilmesi ,tazeliğini koruyabilmesidir. 
Anahtar Kelimeler: K.Maraş-Çörek

    Yorumlar

GAZETE MANŞETLERİ

okyanus -->

HAVA DURUMU

Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

NAMAZ VAKİTLERİ

Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

EN ÇOK YORUMLANANLAR

BUGÜN

BU HAFTA

BU AY

SENDE YAZ

Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

ARŞİV